Mijn favoriete ontbijtjes

Ontbijt is wat mij betreft de leukste, lekkerste en belangrijkste maaltijd van de dag. Je kunt er oneindig in variëren en het bepaald hoe de rest van je dag er uit zal zien. Sla het ontbijt dus alsjeblieft niet over maar maak er elke dag weer een klein feestje van!

Ik zal een paar van mijn favoriete ontbijtjes met je delen.

Pancake cereal met rood fruit en ricotta

Pancake cereal met rood fruit en ricotta
Dit zijn kleine pannenkoekjes (nee, geen poffertjes, ze blijven plat) en je kan het afmaken met welke topping je maar wil! Zelf vind ik het lekker met rood fruit en ricotta of hüttenkäse. Maar je kan ook prima voor iets anders kiezen.
Nou kan ik begrijpen dat je hier s’ochtends niet altijd de tijd voor hebt, om al die kleine pannenkoekjes te flippen etc. Maak er in dat geval gewoon normale pannenkoeken van.

Hoe maak je ze:
(voor 1 persoon)

  • 60 gram frambozen
  • 50 gram volkoren speltmeel
  • een flinke snuf kaneel
  • 1 ei
  • 50 ml halfvolle melk
  • 50 gram ricotta
  • Eventueel wat honing om het zoeter te maken

Mix het meel, het ei, de kaneel en de melk tot een glad mengsel. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en schenk er kleine beetje pannenkoekenmix in. Leg ze in een bord en voeg je toppings toe.

Eet smakelijk!

Pompoenbrood

Als je s’ochtends maar moeilijk brood weg kan krijgen dan is dit echt een uitkomst! Dit pompoenbrood heeft namelijk de structuur van een cake waardoor hij lekker zacht blijft. 1 a 2 plakjes als ontbijt en je dag kan beginnen! (Bonus: je kan de plakjes makkelijk invriezen)

Hoe maak je het:

  • 400 gram pompoenstukjes
  • 170 gram medjoul dadels (verwijder de pitten)
  • 3 eieren
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 1 el appelciderazijn
  • 2 el amandelpasta (bijvoorbeeld Bio Today)
  • 220 gram volkoren speltmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • snufje zout

Verwarm de oven op 200 graden en rooster de pompoenstukjes 15 a 20 minuutjes (10 minuutjes in een airfryer) en laat even afkoelen. Meng in een kom alle droge ingrediënten en zet apart. Pureer vervolgens alle overige ingrediënten (ook de pompoen) in een 2e kom en voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe en mix goed door. Bekleed een bakblik met bakpapier en giet het mengsel hier in. Zet het blik in het midden van de oven en bak 40 minuten.
Goed laten afkoelen voordat je hem in plakjes snijdt.

Over night oats met gebakken appel en yoghurt

Ook dit ontbijtje wat bijna naar appeltaart smaakt is ontzettend fijn.

Hoe maak je het:

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 30 a 40 gram havermout
  • 5 gram chiazaad
  • 1 appel
  • snuf kaneel

Meng s’avonds voor het slapen de havermout en chiazaad met een klein laagje water, dek af en zet in de koelkast.
Snijd s’ochtends de appel in stukje en bak samen met de kaneel en een héél klein laagje water totdat de appel zacht is. Meng de appel, de havermout en de griekse yoghurt en klaar is je ontbijt!

Tip: De appel kun je ook s’avonds al bakken en bewaren in de koelkast.

Heb jij een favoriet ontbijt? Laat het me weten door een reactie achter te laten!

Hoe maak je ze:
(voor 1 persoon)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch